επικοινωνία | 210-32.20.000   που βρισκόμαστε
 
παιδιατρικό 
κέντρο 
 
 
παιδική ακοήπρόληψηπαιδική βαρηκοΐαλύσειςη ομάδα μας
 
 

το μωρό σας & η ακοή του

 
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΟΗΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΚΟΗΣ
Τα μωρά ακόμα και πριν τη γέννησή τους, αρχίζουν να ακούνε ήχους. Αυτό τα βοηθάει να δημιουργήσουν νευρικές συνδέσεις που τους προσφέρουν ηρεμία ή ενθουσιασμό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οι γονείς να απαιτούν τον προληπτικό έλεγχο ακοής νεογνού τις πρώτες κι όλας ημέρες μετά τη γέννα.

Είναι σημαντικό να προσέξετε το περιβάλλον του μωρού, καθώς κάτι απλό όπως μια μόλυνση, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής. Επίσης, ως γονείς θα πρέπει να παρακολουθείτε το παιδί σας ώστε να εκτιμάτε αν ανταποκρίνεται σε ηχητικά ερεθίσματα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να παίζετε με το παιδί σας και να του μιλάτε ταυτόχρονα.

Είναι σημαντικό, για παράδειγμα, όταν βγάζεται βόλτα το μωρό με το καροτσάκι να του μιλάτε και να του εξηγείτε τι βλέπετε, ώστε να ακούει τη φωνή σας. Θα βοηθούσε να μιλάτε για οτιδήποτε σας τραβάει την προσοχή κατά τη διάρκεια της βολτας.

Η παρακάτω λίστα με συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε πιθανή απώλεια ακοής στο μωρό σας, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, που είναι και πιο ευάλωτο:

 • Μην χρησιμοποείται μπατονές. Τα αυτιά πρέπει να καθαρίζονται μόνο εξωτερικά. Το κερί που δημιουργείται μέσα στο αυτί, η κυψελίδα/ σμήγμα, προστατεύει το αυτί. Με τις μπατονέτες το σμήγμα που βρίσκεται εντός του αυτιού ωθείται πιο βαθειά στο αυτί και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη συγκέντρωση κυψελίδας με πιθανότητα να δημιουργηθεί μόλυνση, καθώς και βλάβη στο ακουστικό τύμπανο.

 • Τα αυτιά μπορούν να καθαρίζονται στη διάρκεια του μπάνιου με ένα υγρό σφουγγαράκι.

 • Κατά την ώρα του μπάνιου θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην βρέχετε τα αυτιά του. Το νερό μπορεί να συγκεντρωθεί στο μέσο και το εσωτερικό αυτί και να προκαλέσει ωτίτιδα.

 • Αν φοβάστε ότι τα αυτιά του μωρού θα βραχούν, σας συνιστούμε τη χρήση ειδικών ωτοασπίδων για κολύμπι, οι οποίες θα το βοηθήσουν να είναι προστατευμένα.

 • Μην εκθέτετε το παιδί να θορυβώδη περιβάλλοντα, επειδή είναι πιο ευαίσθητα σε κάθε εξωτερικό ερέθισμα. Είναι νεοεισερχόμενους στον κόσμο και κάθε εκτυφλωτικό φως, δυνατό θόρυβο ή απότομες κινήσεις μπορεί να τους προκαλέσει αρνητικές αισθητικές διαταραχές. Είναι καλό για να κρατήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα, μέτρια θερμοκρασία και ζεστό το παιχνίδι, για να αναλάβει τη φροντίδα της υγείας σας.

 • Εάν βγάζετε το μωρό βόλτα, μεριμνήστε να καλύπτετε το κεφάλι του και τα αυτιά του καθώς ο άνεμος και το κρύο μπορούν να συμβάλουν σε λοιμώξεις και να αποδυναμώσουν το ευαίσθητο ανοσοποιητικό του σύστημα.

 • Το μωρό δεν θα πρέπει να είναι σε περιβάλλον με καπνό, όχι μόνο επειδή μολύνει τους πνεύμονές του, αλλά και επειδή μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στις βλεννώδεις μεμβράνες και στα αυτιά.

 • Μεριμνήστε για τον έγκαιρο εμβολιασμό του μωρού ώστε να βοηθήσετε στην πρόληψη πιθανών κρυολογημάτων ή αναπνευστικών νόσων που μπορούν να τους δημιουργήσουν περιπλοκές στα αυτιά.

 • Αποφύγετε να έχετε το μωρό σας σε περιβάλλον με ενήλικες ή παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης.

 • Ο θηλασμός βοηθάει το μωρό να τρέφεται καλά και το προστατεύει έτσι ώστε να γίνει πιο ανθεκτικό σε κάθε είδους ιό.

 • Πλυσιμο χεριών όσων έρχονται σε επαφή με το μωρό. Αυτό περιλαμβάνει τη μαμά, τον μπαμπά και όποιον φροντίζει το μικρό. Έτσι εμποδίζεται η μετάδοση βακτήριων.
 •  
   
   
  Τα επαναφορτιζόμενα PHONAK B-R διαθέσιμα στην Ελλάδα
  Το νέο μοντέλο CI Q90 διαθέσιμο
            newsletter  
   
   
   
  ακολουθήστε μας:   |   Facebook   |   Twitter   |   YouTube   |   
   
  η ομάδα μας

  Η earcare ειδικεύεται, με εμπειρία 42 χρόνων, στην αποκατάσταση των δυσκολιών ακοής, των παθήσεων βαρηκοΐας και κώφωσης με σύγχρονα ακουστικα βαρηκοιας και κοχλιακά εμφυτεύματα.

  Διαθέτει το πιο σύγχρονο παιδιατρικό ακοολογικό κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας και κοχλιακών εμφυτευμάτων στην Ελλάδα. Επίσης διαθέτει την πιο μεγάλη συλλογή βοηθημάτων για την ακρόαση της τηλεόρασης/ μουσικής, ειδικές τηλεφωνικές συσκευές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, βοηθήματα για την εξυπηρέτηση κωφών καθώς και βοηθήματα ομιλίας (λαρυγγόφωνα).

  © earcare 2001-2016
   
  τηλέφωνο επικοινωνίας

  210-32.20.000

   
  ετικέτες

  ακουστικα βαρηκοιας τιμες τιμη φθηνα οικονομικα ικα εοππυ βαρυκοια ακουστικο ψηφιακό ψηφιακη ψηφιακα αθεατα αθεατο δυνατο δυνατα τηλεφωνα τηλεφωνο ασυρματα bluetooth audioservice phonak unitron siemens oticon akoustica medica rexton θεσσαλονικη ωτασπίδες ωτοασπιδες προστασια ακοη ακοης εμβοες εμβοη βουητο αυτι αυτια κωφος κωφωση ξυπνητηρια δονηση ηλικιωμενοι ηλικιωμενος συμβαση μπακακος θεραπεια συμπτωματα κοχλιακο κοχλιακα εμφυτευμα εμφυτευματα b δεν ακουω καλα συγχρονα βοηθηματα κατ'οικον ενδοκαναλικα πισω ωτορινολαρυγγολογος ωρλ αορατο μπαταριες rayovac ακουογραμμα ακοογραμμα μετρηση εκτιμηση Ακουστικά, κατάστημα ακουστικών, ακουστικά βαρηκοΐας, ακουστικό, αυτιά, ακουστικά μικρά, ακουστικά CIC, ακουστικά μεγάλα, ακουστικά μέσα στο αυτί, ακουστικά αδιάβροχα, ακουστικά μέσα στο νερό, ακουστικά πίσω από το αυτί, ακουστικά ψείρες, εκμαγείο, κέλυφος, σιλικόνη, καλούπι, βύσμα, Tek, ασύρματα ακουστικά, ασύρματη τεχνολογία, ακουστικά που επικοινωνούν, επικοινωνία, Bluetooth, ωτοσκόπιο, φούσκα, αφυγραντής, ακοή, βαρηκοΐα, ακούω χαμηλά, ακούω δυνατά, σφύριγμα, βοή, μικροφωνισμός, ανάδραση, ενίσχυση, ενισχυτής, Θεσσαλονίκη, ακουστικά βαρηκοΐας Θεσσαλονίκη, κέντρο βαρηκοΐας, κέντρο Θεσσαλονίκης, συστήματα ανάλυσης φωνής και ομιλίας, συστήματα ανάλυσης ομιλίας, συστήματα ανάλυσης ήχων, στροβοσκόπιο, στροβοσκόπηση, κατάποση, διάγνωση, μηχανήματα, δυσφαγία, στίγμα, κοινωνικό στίγμα , διάκριση ομιλίας, καταλαβαίνω, κατανόηση ομιλίας, καθαρισμός ακουστικών, καθαρισμός εκμαγείων, συντήρηση, αφυγραντής, αφύγρανση, ηλεκτρικός αφυγραντής, σωληνάκια, λαστιχάκια, ξυπνητήρι βαρήκοων, ωτοασπίδες, αναβράουσες ταμπλέτες, κάψουλες αφύγρανσης, σπρέι καθαρισμού, σπρέι απολύμανσης, παιδικά ακουστικά, παιδική βαρηκοΐα, παιδί, νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, βαρηκοΐα αγωγιμότητας, μικτή βαρηκοΐα, οστεόφωνα, ακουστικά γυαλιά, service ακουστικών, επισκευές ακουστικών, εργαστήριο κατασκευής εκμαγείων, εργαστήριο κατασκευής ακουστικών, κατασκευή κελυφών , ακοόγραμμα, έλεγχος ακοής, έλεγχος βαρηκοΐας, ακουόγραμμα, εμβοές, αποκατάσταση εμβοών, αποκατάσταση βαρηκοΐας, miniTek, Tek